Un mes per agafar una mica d’aire

By in
Un mes per agafar una mica d’aire

Tanquem el juny amb dades positives si les emmarquem en la situació d’excepcionalitat mundial que estem vivint i la pandèmia del coronavirus que ha frenat l’activitat pràcticament durant tres mesos. El juny ha estat un mes que ha despertat un interès per la compra de vehicles i la seva renovació. Amb un virus que encara no s’ha erradicat ni trobat la solució definitiva, es constata que la mobilitat privada ha demostrat ser la més segura per a les persones. També ha estat la preferent pels concessionaris i el sector de l’automoció i, una vegada més, es demostra la gran aportació que hem tingut a la societat. La mateixa alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va reconèixer en una entrevista a Ràdio 4, que el transport públic ha de seguir treballant per aconseguir el 100% de la seguretat sanitària. Una seguretat que, d’altra banda, la privada ofereix i vol seguir contribuint en el teixit de les ciutats.

Parlo de dades positives i en dono els exemples. Els automòbils de turisme es recuperen de la sotragada, en total s’han matriculat 12.028 vehicles a Catalunya, el maig n’eren 4.620 i l’abril 335. L’evolució, encara negativa respecte el 2019, ha estat significativa: -22,6%, 73% i un 97,7% dels mesos de juny, maig i abril respectivament. Cal fer un esment a les motocicletes que ja parlen d’una recuperació en positiu amb dades comparades fa un any. A Catalunya el creixement ha estat d’un 13,9% amb 4.701 matriculacions. El juny del 2019 la xifra total va ser de 4.126. Fa evident l’enorme polivalència d’aquest vehicle privat i com de positiu és per aquesta fase de post confinament.

Per tot plegat, cal activar els plans d’ajuda previstos i que esperem detallar-vos ben aviat quan estiguin publicats i registrats. Pel que fa a Catalunya parlem de posar en marxa el registre d’ajudes del pla Moves enfocat als vehicles ecològics i a Espanya amb la publicació al BOE de tot el pla destinat al rejoveniment del parc i la seva activació.

No m’agradaria oblidar-me de Nissan. Des de Fecavem i el Gremi del Motor estem participant activament en la Taula d’Automoció que Foment del Treball ha promogut per trobar solucions que ens ajudin a omplir el buit que provocarà la seva marxa. La posició que ens arriba de la multinacional des del Japó sembla irreversible. Ara, toca treballar.

A tots vosaltres, agremiats, agremiades i amics, us desitjo un bon estiu i espero que gaudiu dels vostres, família i amics. Des de l’entitat que represento seguirem treballant per atendre tots aquells dubtes o suggeriments que ens vulgueu donar.

Una salutació cordial,

Jaume Roura

President de Fecavem i el Gremi del Motor