L'empresariat català impulsa el primer respirador de campanya fet en 3D

By in

L’aliança entre el Consorci de la Zona Franca (CZFB), HP, Leitat (Tecnio) i SEAT juntament amb CatSalut, a través del Consorci Sanitari de Terrassa (CST) i l’Hospital Parc Taulí de Sabadell, han aconseguit desenvolupar el primer respirador de campanya industrialitzable preparat per a donar suport als hospitals i a les Unitats de Cures Intensives (UCI) en la lluita contra el coronavirus, on els “respiradors són essencials per salvar la vida dels pacients”.

Aquest dispositiu, anomenat Leitat 1, “té la virtut de ser industrialment escalable, de manera que es pot arribar a una capacitat de producció d’entre 50 i 100 unitats diàries la setmana vinent”, destaquen en un comunicat conjunt les entitats que han impulsat aquest projecte.

El disseny del Leitat 1 ha estat realitzat per l’enginyer de Leitat Magí Galindo i validat mèdicament pel doctor Lluís Blanch, director d’Innovació de l’Hospital Parc Taulí de Sabadell i expert en ventilació mecànica.

El president de Fecavem, UPM i el Gremi del Motor, Jaume Roura, celebra aquesta iniciativa que “certifica la lluita contra el coronavirus del nostre teixit empresarial català i automobilístic”. La tecnologia, ara mateix “al servei per combatre la pandèmia, salvar vides i protegir l’economia del país”.