Aquest mes a Catalunya, les matriculacions de turismes segueixen la tendència decreixent dels darrers mesos

By in

El sector alerta que la falta de renovació del parc mòbil és una mala notícia, no només pel que fa la seguretat vial i les emissions ambientals sinó pel propi pes de l’activitat del sector en l’ocupació, l’activitat econòmica i la recaptació tributària.

Barcelona, 3 de Juny de 2019

Sector de l’automoció. Dades generals de matriculacions

Un anàlisi propi elaborat partint de les dades facilitades per Màrqueting System Iberia (MSI) i que figuren en el quadre inferior, mostra un total de matriculacions del conjunt del mercat d’automoció descendent, respecte al mes de maig de l’any anterior. La suma de mercats es situa en un -4,8% el darrer mes i l’acumulat anual en un -2,6%.
Per mercats, els automòbils de turisme es xifra en un -7,3%;, el sector de les dues rodes i quads puja un 2,6%. El mercat de les motocicletes puja un 2,1% i el número de ciclomotors puja de manera significativa fins un 9%. Els vehicles industrials i comercials reflecteixen un descens del 1%, amb tendències diferents per mercats, com queda palès en el quadre inferior.


Els primers 5 mesos de l’any tanquen amb una baixada del 6% en automòbils de turisme, el mercat de les dues rodes acumula una pujada del 7,9% i els vehicles d’ús industrial o comercials pugen un 2,4%. El pes del mercat d’automòbils de turisme i la seva falta de fortalesa causen que la suma dels diferents mercats presenti un resultat negatiu del 2,6%.

Automòbils de turisme (i tot terrenys)

A Catalunya, aquest mes de maig, les matriculacions s’han tancat amb un total de 17.198 unitats, el que representa una baixada del 7,3% respecte al mes de maig de 2018. Per províncies, Barcelona presenta una baixada percentual del 8,3% respecte de  ’anterior mes de maig. Tarragona baixa un 4%, Girona baixa un 2,2%
i Lleida un 3,4%.


Aquest mes, la mitjana de Catalunya respecte el total estatal és igual ja que cau un -7,3% tant a Catalunya com a la resta de l’estat. En el mercat d’automòbils de turismes, la quota catalana en el conjunt estatal es xifra en un 13,5%,

El mercat de la motocicleta i el ciclomotor

Aquest mes de maig, a Catalunya s’han matriculat un 2,1% més de motocicletes que el mes de maig de l’any anterior. A la província de Barcelona -que concentra més d’un 80% de les matriculacions de motocicletes-, s’han matriculat un total de 3.442 motocicletes el mes de maig, una pujada del 2,1%. A Catalunya, en el seu acumulat anual, el mercat de motocicletes ha pujat un 5,6% i el de ciclomotors un important increment del 33,4%.