Actualització sobre els ERTOS

By in
Actualització sobre els ERTOS
El sector empresarial treballa constantment per adaptar els esdeveniments i les conseqüpencies del COVID-19 a tots els sectors. Per això, recomanem a tots els agremiats fer una ullada a l’actualització que ha fet el Consell de Relacions Laborals de Catalunya. El document fa referència a les ‘Recomanacions per a empreses i persones treballadores sobre actuacions vinculades a les situacions que es puguin produir per l’efecte del coronavirus SARS-CoV-2’.
Cal destacar que ha estat un document consensuat amb Foment del Treball, juntament amb el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, CCOO, UGT i PIMEC. A grans trets, s’actualitza a través de la Circular Laboral número 7 el següent:
  • Proveir d’informació laboral a les empreses i els treballadors.
  • Recomanar mesures de prevenció de riscos laborals a adoptar, centrades en les actuacions ambientals organitzatives i individuals sobre els treballadors i treballadores amb l’objectiu de minimitzar el risc.
  • Proposar accions en l’àmbit de les relacions laborals que s’han consensuat per tal que Catalunya tingui una proposta unificada de mesures i accions, que permeti una millor actuació coordinada al sí de les empreses.
  • Traslladar algunes consideracions sobre la determinació de la contingència davant l’exposició d’una persona treballadora a un agent biològic que li comporta un aïllament preventiu.